Villa Lidköping BK

Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Matchreferat: KS bandy – Villa 2022-02-24

Tung kväll för tjejerna i KS bandy.

När KS tjejerna samlades på Skarpe Nord för att möta serieledarna Villa Lidköping visade det sig att isen på var ospelbar. Sol och värme i kombination med att problem med två av kompressorerna gjorde att isen var alldeles för mjuk. Med kort varsel lyckade man dock klämma in matchen i Ale Arena med matchstart kl. 21:00, alltså ingen optimal uppladdning för något av lagen.
När matchen sent om sider blåstes igång så visade Villa ingen pardon utan satte högsta fart direkt och visade att man är Sverige klart bästa damlag. Det tog inte mer än 40 sekunder innan Tilda Ström gjorde 0-1 för Villa, sedan rullade det på och efter 18 minuter stod det redan 0-6. KS tjejerna blev lite stillastående samtidigt som Villa sisade prov på riktigt fina djupledsbollar som ofta hittade fram till spelare som blev fria med KS målvakten Elena Schulz.
I 21:a minuten så lyckades dock KS spräcka nollan när Evelina Sköld avlossade ett bra skott och Wilma Skoglund Olsson höll sig framme och slog in returen till 1-6. Villa fortsatte med sitt fina spel med många delaktiga spelare och gick ifrån till 1-11 innan domaren blåste av för halvlek. Villa spelade riktigt fint medans KS tjejerna inte riktigt fick någon ordning på sitt försvarsspel.

I början av andra halvlek gjorde före detta KS spelaren Moa Friman 1-12 för Villa innan Wilda Ejderfalk fick på ett fint skott efter en tilltrasslad situation i straffområdet och kunde reducera till 2-12. I andra halvlek fick KS lite bättre ordning på sitt försvarsspel och lyckades oftare få stopp på Villas anfallsförsök. Villa fortsatte dock att producera framåt och matchen slutade till slut 2-18.
Inte roligt för KS målvakt Elena Schultz en sådan här match men gjorde vad hon kunde för att hålla nere siffrorna och svarade för flera högklassiga räddningar.
Vi gratulerar Villa till seriesegern och önskar dom lycka till i slutspelet!

På lördag är det dags för säsongens sista elitseriematch när KS bandy tar emot Västerås SK på Skarpe Nord kl.16:00, då hoppas vi isen håller!